Lečina kremna juha

Lečina kremna juha

Sestavine

  • 500 g rdeče leče;
  • 1 velik krompir;
  • 1 čebula;
  • 1 korenček;
  • 2 stroka česna;
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja;
  • 4-5 žlic oljčnega olja;
  • sol, poper;

Priprava

Lečo skuhajte skupaj s čebulo, korenčkom in krompirjem, narezanim na kocke.

Iz česna, peteršilja in oljčnega olja pripravite omako (vse skupaj pretlačite s kuhinjskim mešalnikom).

Ko se leča in druga zelenjava skuhajo, jo pretlačite s kuhinjskim mešalnikom, dokler ne dobite kremaste strukture.

Juhi dodajte pripravljeno omako iz olivnega olja in jo začinite s soljo in poprom. Če se vam zdi pregosta, dodajte 3 žlice mleka.

Kremno juho še kuhajte 5 minut na nizki temperaturi.

Postrežite v krožniku s krušnimi kockami.

 

Uživajte!

Dodaj odgovor