Jajčevci z jogurtom in tahini omako

Jajčevci z jogurtom in tahini omako

Sestavine

  • 4 jajčevci;
  • 1 navadni jogurt z manj maščobe;
  • 1 žlica tahini omake;
  • ½ limone;
  • 1 snop listov peteršilja;
  • 1 granatno jabolko;
  • sol;
  • poper.

Priprava

Operite jajčevce in jih razrežite na rezine. Postavite jih na desko, začinite s soljo in poprom ter pustite 15 minut, da se odtečejo.

Medtem v posodo zmešajte jogurt s tahini omako in limoninim sokom. Postavite jo v hladilnik.

Rezine jajčevcev premažite z olivnim oljem (s čopičem), položite na vroč žar ter popecite 5 minut na vsaki strani.

Postavite jih na krožnik, po njih prelijte pripravljeno omako in potresite z listi peteršilja in semeni granatnega jabolka.

Uživajte!

Dodaj odgovor